top of page

   Programa d'actes:*

Dia 16 de gener:

A les 9 h:

Tradicional acapte pel poble. Sortida de la casa d'es trull, que enguany serà a Ca l'Obrer Pere Pep Gil, al carrer de la Sorteta, amb l'acompanyament de la MÚSICA i els DIMONIS.

 

A les 19 h: 

COMPLETES.- Sortida de Ca l'Obrer per assistir a la celebració a la capella de Sant Antoni. L'acompanyada a aquest acte serà il·luminada per bengales i amenitzada per la MÚSICA i els DIMONIS. En sortir hi haurà la repicada de campanes i al final es tiraran coets.

 

L'Obreria del Sant convida, amb particular insistència, tot el poble -homes, dones, al·lots i al·lotes- a aquesta acompanyada per cantar tots plegats les cançons típiques de Sant Antoni, mentre pujam al temple parroquial i davant la capella del Sant.

 

L'Obreria recomana que durant l'acte de COMPLETES i a dins l'església es guardi silenci per tal de dignificar aquest acte.

 

A les 19:30 h:

Encesa de tots els foguerons.

Us recomanam, per favor i per la festa, NO AMOLLAR COETS NI BOMBETES DURANT AQUESTS DIES.

 

 

Dia 17 de gener:

 

A les 8:30 h:

Començament de la Cavalcada.

 

A les 11 h:

Aplegament al Coll de n'Abrines i sortida de l'acompanyada per anar a beneir. 

Mentrestant, el Club Columbòfil Artanenc amollarà coloms missatgers.

En aquest acte, poden prendre-hi part tota classe de bestiar muntat, enganxat, o en estols, amb aquest ordre: Obreria, bísties d'os, bísties enganxades a cabriolet i a carrosses, tractorets, tractors grossos, camionets i camions grossos.

Tots els qui vagin a la cavalcada conduint bísties muntades o enganxades seran obsequiats amb un número dels premis especials per al bestiar.

Les carrosses participants han de ser típiques de la nostra pagesia, antonianes i dignes de la festa. D'altra manera seran excloses de la cavalcada i l'acompanyada.

Es prega que les carrosses motoritzades duguin, al manco, un animal a beneir.

 

 

Seguidament, al temple parroquial,  OFICI SOLEMNE.

Es ballarà "L'OFERTA".

 

 

I a continuació, refresc ofert per l'Obreria, a la casa del trull, on s'hi cantarà l'Argument compost per la glosadora Joana Aina Ginard Brunet "Butlera".

 

A les 19:30 h:

Ball obert al poliesportiu municipal, organitzat per ARTÀ BALLA I CANTA.

Obriran la ballada popular els nostres dimonis.

 

 

 

*Aquest programa es pot veure modificat per motius aliens a aquesta pàgina web.  

 

bottom of page