top of page

Artà es troba situat al Nord-Est de l'illa de Mallorca, a la mancomunitat del Llevant mallorquí i a la Península de Llevant, fa frontera amb Santa Margalida, Petra, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera i Capdepera i té una superfície de 139,63 km². El seu codi postal és el 07570 i el patró és Sant Salvador (6 d'agost).

Al centre d'una ampla i extensa vall i al peu d'un pujol s'estén el poble d'Artà, dominat pel recinte emmurallat de Sant Salvador i per l'església d'estil gòtic de la Transfiguració del Senyor.

A la població hi viuen uns 7.400 habitants (2013), repartits en els diferents nuclis del municipi: Artà, la Colònia de Sant Pere i les urbanitzacions de Montferrutx, S'estanyol, Sant Pere i Betlem. El gentilici del municipi és artanenc o artanenca. 

Hi destaca el nucli antic, dominat per les residències i els casals dels antics senyors de les possessions i les grans finques del terme municipal.

Altrament, el fet que el municipi no hagi rebut directament l'impacte turístic ha permès mantenir gairebé intactes les antigues tradicions (festes com les de Sant Antoni, amb els dimonis i els foguerons; artesanies com els brodats mallorquins i l'obra de palma; menjars típics com les panades, els robiols o la sobrassada) i ha contribuït a preservar l'ambient característic del poble mediterrani, hospitalari i vital.

 

Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Artà

 

Artà.

 

Alguns enllaços d'interès per conèixer millor Artà:

http://www.arta.cat/          http://www.artamallorca.travel/              http://ca.wikipedia.org/wiki/Artà

Com arribar fins Artà?

 

En transport públic TIB: (consultar horaris de bus o tren)

Tren Palma - Manacor: Palma - Estació Enllaç (Inca) - Manacor. A Manacor, s'ha de fer un transbordament amb la línia d'autobús L411 en direcció Cala Ratjada, ja que fins Artà no hi arriba el tren.

Autobús L411: Palma - Artà - Cala Ratjada.

Autobús L481: Colònia de Sant Pere - Artà.

 

En transport privat:

Des de la zona de Palma (zona Ponent) o Manacor: Carretera de Manacor (Ma-15) direcció Cala Ratjada. Artà es situa al km. 67 d'aquesta carretera.

Des de la zona de Cala Ratjada o Capdepera (zona Llevant): Ma-15 direcció Artà - Palma. Artà es situa a 11 km. de Cala Ratjada i a 8 de Capdepera.

Des de la zona d'Alcúdia (zona Nord): Carretera d'Artà (Ma-12) direcció Artà, que es situa a 33 km. d'Alcúdia.

Des de l'Aeroport de Palma: Carretera de Llucmajor (Ma-19) direcció Palma. Des de Palma, seguir les indicacions donades abans.

Des del Port de Palma: sortida de Palma direcció Manacor per la Ma-15. Des de Palma, seguir les instruccions donades abans.

 

Zones d'aparcament habilitades durant les festes de Sant Antoni:

 

Aparcament de l'Estació: a l'entrada del poble devora l'estació del tren (al llarg de l'Avinguda de Costa i Llobera).

Aparcament de Sa Clota: en direcció al Parc Natural de Llevant.

Aparcament de Na Pati: a l'entrada del poble, per Ma-15 (barri de Na Pati).

bottom of page